Klein onderhoud

Wat kunt u zelf doen?

Na het plaatsen van een nieuwe vloer of na renovatie of herstel van uw vloer zijn er een aantal zaken gemakkelijk zelf in te vullen:

  • Het plaatsen van de juiste bescherm middelen onder uw stoelpoten, tafelpoten, buisframes, kasten *
  • Een goede deurmat aanschaffen of het reinigen/onderhouden van uw bestaande mat **
  • Bezem of stofzuig met een geschikte zuigmond regelmatig uw vloer (dit is één van de belangrijkste vormen van preventief onderhoud!)

Houten vloer badkamer

  • Reinig enkel met een geschikt product, weet u het niet laat u dan adviseren door ons ***
  • Bij olie of was afwerkingen houdt u periodiek de ‘olifanten paadjes’ bij
  • Eén maal per jaar bepaald u of het gehele oppervlakte behandeld kan worden; hierbij geldt voorkomen is beter dan genezen
  • Bij lak vloeren plaatst u één maal per jaar een polish laag (in sommige gevallen kan ook polish in dweilwater opgelost worden)
  • Beschadigingen die door de behandeling heen zijn direct te herstellen

* Scratchnomore is een externe webwinkel waar u tegen aantrekkelijk prijzen goede beschermmiddelen kunt aanschaffen. Indien u met ons zaken heeft gedaan kunt u een kortingskaart aanvragen met een code waarmee u 5% korting heeft over uw eerste aanschaf.

** Deurmatten van ParketEntree zijn al vanaf € 35,- aan te schaffen (standaard serie). Een goede mat kost wat meer, maar absorbeert veel vocht en reinigt. De gemiddelde bouwmarkt aanbiedingen zijn totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld de ParketEntree of Coral matten.

*** Er kan veel fout gaan met een eigen interpretatie op het gebied van middelen. Praktijkvoorbeeld die wij vaak horen ‘Wij gebruiken altijd groene zeep! Altijd goed want vroeger..’ Wel nu, vloerzeep is geheel anders in samenstelling als de bekende groene zeep en tast in de meeste gevallen uw behandeling aan!

Ook het reinigen met ammoniak of soda kan voor onplezierige reacties zorgen. Afwasmiddel is sterk alkalisch zoals ook de vele huishoudreinigers sterk ontvettend zijn. Reinigen met water alleen zal de vloer langzaam vervuilen en zorgt voor kalk aanslag, vet aanslag en strepen.

Merken in de supermarkt of de DHZ zaken als ‘HG’, ‘Johnson’ die speciaal voor parket (lak, olie of was) geschikt zijn blijken vaak een averechts effect te hebben. Los van dat u zelf uw eigen vloer-garantie in gevaar brengt is het vandaag de dag ook niet meer nodig om te bezuinigen op producten!

Immers u kunt bij ons in de zaak de producten aanschaffen met een goed stuk advies erbij!