Duo planken

Achtergrond van de productie

Een modern machine park met ervaren productiemedewerkers zorgen voor constante kwaliteit.
Continue wordt de kwaliteit ruw hout en multiplex (FSC en PEFC) gecontroleerd. Opslag gebeurt in ruimtes met de juiste luchtvochtigheid en wordt aangepast aan het jaargetijde. Sorteringen zijn genormeerd conform branche bekende termen zoals:

  • Rustiek C-onbeperkt noesten, kleurverschillen, scheuren, waterstrepen, spinthout, open noesten (gevuld)
  • Rustiek B-veel noest gedeeltelijk gevuld en gedeeltelijk gezond spinthout en kleurverschil
  • Rustiek A-weinig gezonde noest met kleinere diameter, mooi glad gevlamd hout geen spint
  • 1-Bis-/standaard geen noest enkel een pitje van 1cm of kleiner, mooi gevlamd hout met normale kleurverschillen
  • Select-gevlamd hout zonder noest, weinig kleurverschil

Deze sorteringen kunnen ook als kruis sorteringen geleverd worden zoals Rustiek AB.

De duoplanken zijn ook leverbaar in diverse exoten* zoals Afzelia, Kambala, Wengé, Noten, Essen, Maple, Merbau, Sucupira Petro, Bamboe etc. *afhankelijk van beschikbaarheid in het ruw hout.

De meest gekozen producten zijn Europees eiken planken maar tegenwoordig ook in vele vormen visgraat.  De duoplank is al leverbaar vanaf € 39,95 per m2 voor een hoge kwaliteit 18cm brede plank in de sortering Rustiek AB (10/3). Deze heeft ook nog een hoog rendement  in combinatie met vloerverwarming!  De meeste leveranciers waar we mee werken zijn standaard aangesloten bij de parketalliantie en waarborgen u voor een goed product en correcte afhandeling bij evt defecten.  Deze komen gelukkig weinig voor in de praktijk. Onze leveranciers staan  in voor hun kwaliteit en service. 

Allerlei soorten oppervlakte bewerkingen zijn mogelijk tegenwoordig zoals;  Schaven, schrapen, verouderen, kant-verouderen, parelstralen, roken, xxl lakken  oliën en nog veel meer!

Informeer daarom naar de mogelijkheden of kom een keer kijken!