Wandverwarming

Wandverwarming

Wandverwarming is vergelijkbaar met plafondverwarming, al wordt plafondverwarming vaker juist in grotere ruimtes gebruikt. Net als bij vloer- en plafondverwarming, geeft het systeem stralingswarmte. Deze warmte is te vergelijken met de stralingswarmte van de zon en komt het dichtst bij het meest ideale comfortgevoel.

Wandverwarming is een duurzaam systeem, u gebruikt minder energie omdat de ruimte met lagere temperaturen zijn ideale warmte bereikt en bespaart zo op uw energiekosten. Een van de belangrijkste eigenschappen van wandverwarming is dat het lang duurt om op te warmen, maar vervolgens relatief weinig energie nodig heeft om op temperatuur te blijven.

Het is vaak zelfs beter de warmtewand aan te laten staan als je een paar dagen niet thuis bent, in plaats van het steeds aan en uitzetten van de “wand”.

Niet zichtbaar en de warmte verspreid zich gelijkmatig

Leidingen kunnen eenvoudig in de muur weggewerkt worden, op een zelfde manier als dat gebeurt bij elektra- en gasleidingen. In tegenstelling tot gewone verwarming is wandverwarming, anders gezegd ‘muurverwarming’, niet zichtbaar in uw woning. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig in de woning verspreid. Deze zachte en lage temperatuurverwarming geeft een heel comfortabeler gevoel.

Vanzelfsprekend gelden ook hier de voordelen van een gezondere omgeving, minder last voor mensen met een allergie, geen radiatoren die lastig zijn schoon te maken, geen ruimteverlies, een relatief eenvoudige installatie en vanzelfsprekend een geluidloos systeem. Het systeem is in de zomer eenvoudig te gebruiken voor een bijzonder aangename en gezonde manier van koeling.